fbpx
PRZEPISY

Cudowny napój dla oczu

Ten sok to bogactwo witaminy A i beta-karotenu. Witamina A chroni narząd wzroku, zapobiega powstawianiu zmian w rogówce i siatkówce oka. Gwarantuje prawidłowe nawilżenie błon śluzowych oka i sprawność widzenia. Do tego zawarte w jagodach antocyjany chronią wrażliwe części oka, zwłaszcza siatkówkę, przed uszkodzeniem.


Składniki (2 porcje) :

  • 350 g czarnych jagód 
  • 350 g moreli 
  • 300 g gruszki 
  • szczypta imbiru 

Sposób przygotowania:

  1. Jagody umyć i zmiksować blenderem. 
  2. Morele umyć, pozbawić pestek i rozdrobnić blenderem. 
  3. Gruszki umyć i wcisnąć sok w sokowirówce. 
  4. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać, doprawić imbirem. W upalne dni można podawać z lodem.
Wartość odżywcza:



Smacznego !

Katarzyna Świderek

Cześć! Jestem Kasia i jestem dietetykiem.Ciesze się, że trafiłeś na mojego bloga.Czytając moje wpisy poznasz podstawowe i zaawansowane informacje z zakresu zdrowego odżywiania. Znajdziesz tutaj teksty merytoryczne, przepisy kulinarne, recenzje produktów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *