fbpx
PRZEPISY

Pasta z brokułów na kanapki

Szybka i prosta. Brokuł jest bardzo wartościowy (to chyba jedno z bardziej napakowanych wartościami odżywczymi i witaminami warzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp.



Składniki:

  • główka brokuła (500 g)
  • kostka sera feta light (270 g)
  • łyżeczka nasion słonecznika
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • mała cebula


Sposób wykonania:

  1. Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty.
  3. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.
Katarzyna Świderek

Cześć! Jestem Kasia i jestem dietetykiem.Ciesze się, że trafiłeś na mojego bloga.Czytając moje wpisy poznasz podstawowe i zaawansowane informacje z zakresu zdrowego odżywiania. Znajdziesz tutaj teksty merytoryczne, przepisy kulinarne, recenzje produktów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *